New gear alert! Ledgo 900WCSII BI-Color Wifi

Resultaten van een eerste snelle test vind je onderaan het bericht als je de nerdtalk wil skippen en gewoon de foto’s wil zien! 🙂

Alhoewel ik gewoon ben om met een Godox AD200 en V860II in softboxen te fotograferen, had ik voor een opdracht waarin we heel specifieke technieken zouden toepassen, nood aan een continu licht. Meer dààrover later.

Enter “Ledgo 900WCSII BI-Color Wifi”.

Het paneel, dat rond de 430 euro kost, bestaat uit 900 led lampjes, heeft kleppen om het licht te bundelen en de kleurtemperatuur kun je veranderen van 3200 tot 5600K om aan te passen aan aanwezig licht. Handig. Voeding gaat voorlopig gewoon via de stekker, maar je kan er ook een optionele batterij voor kopen.

Er zitten 3 filters bij die het licht meer diffuus maken of nog koeler maken met een blauwfilter indien nodig.

Het leuke aan continu licht, zeker voor minder gevorderde fotografen is dat je het resultaat ook meteen ziet. Zo is het gemakkelijker zoeken naar het perfecte split light, loop- of rembrandt licht.

Wat ik zelf ook interessant vind voor portretten (meningen verschillen), is dat je door het felle licht een kleinere pupil hebt, waardoor meer van de iris zichtbaar is.

Crop uit onderstaande foto.

Zoals vaak moesten familieleden bij levering van het pakket onmiddellijk als model fungeren. Deze keer had mijn zoontje het aan zijn rekker. Veel tijd geeft hij me helaas nooit. Ik was echter wel zeer tevreden met de eerste resultaten in de woonkamer op een relatief donkere dag.

Gepubliceerd door dietermeynsphotography

Ik ben een Belgische freelance fotograaf uit de regio Brugge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: