Hoe ik de fotografie microbe te pakken kreeg…

Ik studeerde sociaal werk en ben sinds 12 jaar actief als jeugdwerker en coördinator van Jeugdhuis Thope in Sint-Michiels. Om het aanbod van het jeugdhuis wat te gaan moderniseren wou ik een Digital Media Lab oprichten waar tieners ongeacht hun afkomst of financiële situatie potentiële nieuwe passies konden gaan ontdekken. Passies zoals fotografie, video, virtual reality, drone, etc. die helaas al snel heel duur zijn.

Dit idee werd zeer positief onthaald bij diverse subsidieorganen en fondsen. Zowel Stad Brugge, Cera, Streekfonds West-Vlaanderen (onderdeel van de Koning Boudewijnstichting) Jeugdhuis Thope zelf steunen het project, dat RAM Digital Media Lab genoemd werd.

Het logo, met dank aan https://rikgrafiek.be/

Dan was het natuurlijk een kwestie het geld zo slim mogelijk te gaan spenderen. We konden met het jeugdhuis duurzaam materiaal kopen zoals enkele instapmodellen Nikon spiegelreflexen voor de workshop volgers, een Fujifilm X-H1 voor foto en video, wat lenzen, een DJI Drone en een top Imac om alles te bewerken. Daar kunnen we zeker vijf jaar verder mee, terwijl de ontvangen centen op zich voor een projectjaar bedoeld waren.

Maar die workshops, die kostten toch serieus wat geld en zouden een enorme hap uit het budget zijn als deze wekelijks (gratis) aangeboden zouden worden. En dan kwam ik op het idee. Wat als ik nu zélf eerst lessen volg rond bepaald onderwerp en na een tijd de opgedane kennis kan doorgeven? Ik had zelf net een fototoestel gekocht, dus leek fotografie de meest logische keuze.

En zo, met dank aan de raad van bestuur van Jeugdhuis Thope, volgde ik de basisdelen fotografie en volg ik ondertussen een eerste semester specialisatie .

Heb je zelf een tiener rondlopen die interesse heeft in fotografie of andere digitale media? Bekijk dan zeker het aanbod van gratis workshops op https://www.facebook.com/pg/jhthope/events/!

Gepubliceerd door dietermeynsphotography

Ik ben een Belgische freelance fotograaf uit de regio Brugge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: